Beste leden,

feXpro en CIB Oost-Vlaanderen hebben de handen in elkaar geslagen om hun leden een nieuw verkoopkanaal aan te kunnen bieden: MLS of Multiple Listing Service, ook wel Multiple Listing System genoemd.

Op een MLS bieden erkende vastgoedmakelaars en de bij feXpro aangesloten promotoren het vastgoed dat zeverkopen te koop aan (de “Listing”).

De bij het MLS aangesloten vastgoedmakelaars kiezen dan uit dit aanbod welke ze in portefeuille nemen om te verkopen via hun kantoor.

Zo krijgt het aangeboden vastgoed een zeer ruim verkoopkanaal omdat verschillende makelaars dit aanbieden (de “Multiple”), waarbij de makelaars de commissie delen in een vooraf afgesproken verhouding.

feXpro-leden met projecten in diverse regio’s kunnen zo ook samenwerken met makelaars ter plaatse, voor een eigenaar die verhuist naar een andere regio kan een makelaar een woning ter plaatse zoeken in het aanbod, enz…. (de “Service”)

MLS wordt al decennialang in vele landen gewaardeerd en intensief door de vastgoedsector gebruikt als verkoopkanaal voor vastgoed. Bij de werking van het MLS wordt trouwens ook een pak data verzameld welke nadien de aangesloten leden een schat aan recente informatie bezorgt over de vastgoedmarkt, waarderingen, verkoop- en huurprijzen, stijgend of krimpend aanbod, enz..

Zo wordt het MLS veel meer dan louter een verkoopkanaal, maar ook een instrument om ons te helpen bij de digitale transformatie van de 21ste eeuw. In alle landen waar via MLS verkocht wordt, worden vastgoedmakelaars hierdoor beter gewaardeerd door het publiek.

België was een blinde vlek tot nu toe wat MLS betreft en daar komt nu dankzij dit gezamenlijk initiatief verandering in. We gingen hiervoor niet over één nacht ijs maar werken samen met een partner met ruime ervaring in MLS: OptimaSys, het bedrijf van de Belg Geert Rillaerts dat internationaal vanuit Marbella opereert.

Het Optima-MLS zal in gans België werkzaam zijn maar dankzij de overeenkomst die we met OptimaSys afsloten, kunnen feXpro-leden met een fikse korting ervan gebruikmaken. U vindt alle info en demo’s op onze website.

We wensen u veel succes toe met deze nieuwe tool!

Met vriendelijke groeten,

Glenn Geyssens

Voorzitter

feXpro vzw


DEMO FILMPJE

Contact:


WAT IS MIJN FEXPRO VOORDEEL?